Orgelmakers sinds 1947
nul-kinderdijk-2016_002.jpg - Rene Nijsse

 

In 1993 maakte de firma Blank onder advies van Dirk Bakker een nieuw orgel voor de toen net nieuw gebouwde kerk van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Kinderdijk. Het is een bijzonder instrument omdat het een halve toon lager staat dan normaal. Ook de Mixtuur is een apart register omdat deze over het gehele klavier een tertskoor heeft. Daardoor heeft de Mixtuur een apart timbre.

Vanaf 1996 hebben we dit orgel in onderhoud en zijn er in d eloop van de tijd een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben de pedaalabstracten geleiding gekregen en is de mechanische tremulant vervangen door een nieuwe pneumatische. Ook de intonatie van de Prestant 4 en Viola di Gamba 8 zijn gecorrigeerd. De Subbas komt uit het voormalige orgel van deze gemeente, maar vanwege de lagere toonhoogte, was de Subbas niet te stemmen. De pijpen waren net tekort. We hebben voor groot C een nieuwe pijp gemaakt en de anderen opgeschoven. De Subbas klinkt nu zoals het hoort.

In 2006 is het orgel geheel gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen in onze werkplaats vanwege uitbreiding van het kerkgebouw.

Hoofdwerk:Bovenwerk:Pedaal:
Prestant 8Fluit Does 8Subbas 16
Bourdon 16Viola di Gamba 8Octaafbas 8
Holpijp 8Prestant 4 
Octaaf 4Fluit 4Manuaalkoppel
Quintfluit 3Gemshoorn 2Pedaal - HW
Octaaf 2Dulciaan 8Pedaal - BW
Cornet 4 sterk DTremulant 
Mixtuur 3 - 4 sterk B  
Mixtuur 5 sterk D  
Trompet 8 B/D  

 

0xl-kinderdijk-2016_004.jpg - Rene Nijsse

Neem contact op

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contactformulier

Ontwerp en realisatie: Mecano.nl