De Werkplaats

Oud Sabbinge

Zo lang ons bedrijf bestaat, is het gesitueerd aan de Ring in Oud-Sabbinge. Dit is een klein dorpje 10 km ten westen van Goes, in Zeeland.

Op de zolderkamer van zijn woning repareerde mijn vader de eerste harmoniums. Na de watersnoodramp in 1953 kocht hij 2 aaneengeschakelde huisjes (Ring 28/29) en bouwde daarachter een kleine loods.

In 1976 hebben we op dat perceel een nieuwe werkplaats gebouwd die echter na verloop van tijd toch te klein werd.

Ondertussen werkten we met 3 mensen en was de ruimte beperkt. Bovendien werden de orgels, die er gerestaureerd of nieuwgebouwd werden, steeds groter.

In 2003 hebben we op een andere locatie (Ring 6) een grote nieuwe werkplaats gebouwd met volop ruimte voor het vervaardigen en restaureren van orgels. Ook hebben we een grote opslagcapaciteit.

 

De werkplaats heeft een vloeroppervlak van 450 m2 en in het midden een hoogte van 10 meter.

 

Aan de buitenkant lijkt de werkplaats op een Zeeuwse landbouwschuur, zwart gepotdekseld met rood dak. De werkplaats is optimaal geïsoleerd.

In de werkplaats hebben we een afdeling met de houtbewerkingsmachines en een aparte opbouwruimte.

Daarnaast ook nog een ruimte om pijpwerk te herstellen en te intoneren. De werkplaats heeft 2 zolders, één voor opslag van het pijpwerk en een grotere zolder voor opslag van complete orgels.

Vanwege kerkrestauraties is het soms noodzakelijk dat een orgel uit de kerk moet gehaald worden, we kunnen dan de kerk een goede opslag aanbieden.